Na stanju

Lipolife liposomal vitamin C

6.360,00 RSD

Lipolife Liposomal vitamin C – Natrijum askorbat – Quali-C® Lipolife Vitamin C, rastvor za oralnu upotrebu je dijetetski suplement na bazi vitamina, C. Preporučuje se za održavanje opšteg stanja organizma kod prehlade, infekcija, pojačane fizičke i mentalne aktivnosti. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema, održavanju normalnog energetskog metabolizma, sprečavanju umora i iscrpljenosti, normalnim psihološkim i nervnim funkcijama, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zuba. Vitamin C je u lipozomalnom obliku i ima Quali™-C sertifikat, da je proizveden po specijalnom postupku u Škotskoj, u Evropskoj Uniji, i da ovaj postupak garantuje vrhunski kvalitet proizvoda.

Šifra proizvoda: 2 Kategorija:

Opis

Šta je vitamin C?

Vitamin C neophodan je za celokupno zdravlje organizma o kao najjači antioksidans među vitaminima izuzetno je važan za imunitet. Naše telo ne proizvodi vitamin C i neophodno je ubrizgati kroz hranu ili dijetetske suplemente, a pravi izbor je Lipolife liposomal vitamin C.

Ključna stvar prilikom upotrebe jeste to u kom obliku unosite ovaj dragoceni vitamin!

Šta je Lipolife liposomalni vitamin C i zašto se insistira na liposomalnom obliku vitamina C?

Tokom poslednjih nekoliko godina, liposomski vitamin C predstavlja najbolju formi vitamina C na svetu i postiže najbolje rezultate.
Zašto? Liposomi su takozvani nosači ili nosioci aktivnih supstanci proizvedenih pomoću tehnologije liposomske inkapsulacije. Zbog njihove sličnosti sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina. Liposomi su mikroskopski vezikule u obliku mehurića koji čine membrane od posebnih molekula fosfolipida. Fosfolipidi su, po hemijskoj strukturi, veoma slični membrani koja okružuje svaku ćeliju u našem telu i koja dozvoljava ili sprečava apsorpciju materije.
Veličina liposomalnih čestica igra važnu ulogu u njegovoj sposobnosti da zadrži najveću moguću količinu Vitamina C. Ispravna veličina trebala bi biti između 100 i 400 nanometara.
Najbolji nosač za liposomalni Vitamin C je fosfatidilkoline (PC) – koji pomaže da se liposomi drže zajedno. Idealni raspon bi trebao biti između 250-500 mg po dozi liposomalnog Vitamina C. Ovo bi trebalo biti dobijeno iz ne-GMO suncokretovog ili soja lecitina.
Liposomski vitamin C poboljšava stopu apsorpcije i ne izaziva probavne probleme

Vrsta vitamina C?

Poznato je da postoje tri oblika Vitamina C: Natrijum askorbat, Kalcijum askorbat i Kalijum askorbat. Askorbinska kiselina (farmaceutska) ona koju najčešće kupujemo u apoteci nije zapravo Vitamin C što je samo komponenta čitavog molekula vitamina C. Za Kalcijum askorbat se smatra da može uzrokovati formiranje kalcifikata u organizmu, Kalijum askorbat se pominje samo teoretski kao pripadnik grupe, tako da se ovde razmatra delovanje liposomalnog Natrijevog askorbata, trenutno najboljeg oblika Vitamina C na svetu.

Natrijum askorbat

Natrijum askorbat je vitamin C u obliku soli i jedini oblik sintetičkog vitamina C koji organizam može apsorbovati u znatno većoj meri. Ako uzmemo običan vitamin C, apsorbovaćemo samo 16-30%, a u obliku natrij askorbata čak preko 95%. Natrijum-askorbat jača imunitet i učestvuje u mnogobrojnim životno važnim metaboličkim procesima. Ne postoji opasnost od predoziranja ovim vitaminom.

Quali-C

Quali-C je prvi premium brendirani vitamina C u svetu, proizveden po svetskim standardima u vlasništvu u DSM-u u Škotskoj.

Kako deluje liposonalni vitamin C ?

Vitamin C u obliku natrijum askorbata je zaštićen liposomalnom membranom i prolazi kroz probavni trakt, odlazi direkno u krvotok gde ga ćelijska membrana propušta da uđe u ćeliju jer je liposom po hemijskoj strukturi sličan ćelijskoj membrani. Liposomalni vitamin C ne izaziva probavne tegobe niti u vrlo visokim dozama.

Sačuvajte se od bolesti uz liposomalni vitamin C (natrijum askrobat)

Smatra se da nakon redovnog uzimanja vitamina C, u obliku natrijum askorbata, u roku od godina dana dolazi do potpune revitalizacije celog organizma. Istraživanje pokazuje da vitamin C utiče na nivo holesterola u organizmu jer je neophodan za njegov metabolizam, odnosno degradaciju. Vitamin C štiti vaskularni sistem doprinoseći jačanju krvnih sudova, sprečava depozit lipida na svojim zidovima, smanjuje nivo LDL, povećava HDL i sprečava aterosklerozu. Terapija vitaminom C je uspešna u lečenju raznih infekcija i infektivnih bolest. Poboljšava i funkciju pluća i ukupnu oksidaciju. Posebno se preporučuje pušačima jer jedna popušena cigareta potroši 60 mg vitamina C. Vitamin C pospešuje apsorpciju organskog gvožđa te olakšava apsorpciju oblika gvožđa koji se inače ne bi mogli apsorbirati. Zbog toga vitamin C može biti koristan u terapiji onih oblika anemije koji nastaju zbog nedostatka gvožđa. Uzimanje vitamina C smanjuje nuspojave lečenja čireva u želucu uzrokovanih bakterijom H. Pylori. Nakon što se bakterije unište, vitamin C smanjuje mogućnost pojave prekanceroznih promena na tkivu želuca. Neka istraživanja povezuju povećane količine vitamina C u krvi sa smanjenjem rizika od bilo koje vrste raka, posebno raka debelog creva, želuca, dojke, mokraćnog mehura, gušterače, endometrija i jednjaka. Brojna istraživanja govore o pozitivnom djelovanju velikih doza vitamina C u lečenju bolesnika s rakom.

Dejstvo liposomalnog vitamina C:

 • Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda
 • Bitan je za normalnu funkciju kože, zuba, desni i kostiju.
 • Smanjuje rizik od srčanih oboljenja i raka
 • Poboljšava stabilnost šećera u krvi
 • Pomaže bržem zarastanju rana (hiruških i nehiruških), rana od ležanja (dekubitus).
 • Pomaže kod preloma
 • Pomaže kod opekotina i svih oštećenja tkiva.
 • Štiti ćelije od oksidativnih oštećenja.
 • Doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamina E.
 • Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti.
 • Omogućava resorpciju gvožđa u digestivnom traktu.
 • Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji
 • Doprinosi normalnom energetskom metabolizmu
 • Doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema
 • Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda
 • Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
 • Pomaže kod dijabetesa i povišenog holesterola, štiti od glaukoma i urinarnih infekcija

Način upotrebe

Odrasli i deca starija od 12 godina: Jednom dnevno popiti jednu kafenu kašičicu oralnog rastvora(5 ml)

Dodatne Informacije

Bočica sadrži 250 ml liposomalnog vitamina C
Ambalaža: Staklena bočica
Čuvati u originalnom pakovanju na hladnom i suvom mestu, van domašaja dece
Ne prekoračivati preporučeni dnevni unos
Rok upotrebe: pogledati na pakovanju
Dodatak ishrani se ne može koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu

Proizvođač

CureSupport B.V.(Brand name Lipolife), Nederland

Izvoznik

Lippolife, Unit 1, Drakes Lane Industrial Estate Boreham, CM3 3BE, United Kingdom

Uvoznik i distributer

Nove tehnologije d.o.o. Beograd, ul. Pana Đukića br. 5, 11060 Beograd, Republika Srbija

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Rešenje broj: 12609/2018                                                    

Od: 15.06.2018. god.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.