Ojacajte imunitet u doba virusa i gripa-nove-tehnologije

Početak sezone gripa i virusa počinje sa dolaskom proleća i tokom jeseni kada su virusi najaktivniji, ali postoje i izuzeci kao što je virus korona koji je i tokom leta bio aktivan i od koga je veliki broj ljudi umro. Da bismo u tom periodu ojačali svoj organizam bitno je da ojačamo svoj imunitet kako ishranom tako i dodacima ishrani koji će omogućiti nadoknadu vitamina i minerala koje nismo uneli ishranom.

Prehlade koje se njačešće javljaju a za koje su uzročnici virusi, bakterije su: respiratorni problemi, upala grla, povišena temperatura, kijanje, malaksalost, bolovi u kostima i mišićima. 

Vitamin C

Vitamin C  je jak antioksidans koji jača imuni sistem i tako sprečava da naš organizam oslabi i da bude laka meta za viruse. Da bismo uneli dovoljne količine vitamina C u ishranu moramo ubaciti kvalitetno povrće i voće koje je bogato vitaminom C, ali da bismo bili sigurni da smo uneli dovoljne količine vitamina C koristimo suplemente, dodatke ishrani koji na siguran način zadovoljavaju naše potrebe za vitminom C.

Jedan od najboljih načina da se vitamini apsorbuju i maksimalno iskoriste  je pomoću liposomalne tehnologije koja kroz omogućava i do 95% apsorpciju, što je i do 5x veća apsorpcija u odnosu na obične vitamine.

Takođe, natrijum askorbat je oblik vitamina C koji je ima veću bioraspoloživost u odnosu na askorbinsku kisleinu.

Vitamin C je hidrosolubilni vitamin što znači da se otapa u vodi. Ovakvi vitamin, u koje spadaju i vitamini B kompleksa, ne nagomilavaju se u našem organizmu nego se višak, preko bubrega, izlučuje u obliku urina.

Osobe koje bi trebale da unose veće količine vitamina C su pušači, osobe obolele od raka, sportisti, osobe sa oslabljenim imunitetom. Vitamin C pored jačanja imuiteta, doprinosi stvranju kolagena, normalnoj funkciji kože i zuba, normalnoj funkciji kardiovaskularnih sistema…

U kombinaciji sa vitminom D3, vitamin C predstavlja odličan izbor ka jačanju i zaštiti imuniteta od virusa i gripa.

Vitamin C i D3 se u koriste kao deo terapije kod korana virusa.

Vitamin D3

Vitamin D3 je jedan od najvažnijih vitamina u našem organizmu koji ima veliki broj funkcija. Vitamin D3 se koristiti u prevenciji i lečenju osteopenije, osteoporoze, autoimunih, kardiovaskularnih, malignih bolesti i drugih stanja i oboljenja kod kojih je neophodna nadoknada vitaminom D.

 Vitamin D ima ulogu u ćelijskoj deobi, doprinosi normalnoj funkciji imunskog sitema, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalnih kostiju, održavanju normalne mišićne funkcije, održavanju normalnih zuba, smanjenju gubitka koštane mase kod žena u post-menopauzalnom periodu. Vitamin D doprinosi smanjenju rizika od padova usled posturalne nestabilnosti i mišićne slabosti.

Vitamin D3 možemo uneti putem hrane, sunčanja i kroz suplemente tj. dodatke ishrani. Sunčanje je najbolji vid stvaranja vitamina D3 u našem organizmu, ali zbog manjaka izlaganja Suncu i zbog slabog izvora vitamina D3 u hrani, efikasna nadoknada vitamin D3 ide kroz suplemente odnosno kao liposomalni vitamin D3 gde je apsorpcija i do 95%.

U kombinaciji sa vitaminom C, vitamin D3 predstvlja moćan dodatak ishrani koji će omogućiti vašem imunitetu da ojača i da se odbrani od virusa i gripa.