Out of Stock

Lipotropfen liposomal vitamin C

4.980,00 RSD

Lipotropfen Liposomal vitamin C – Natrijum askorbat, rastvor za oralnu upotrebu je dijetetski suplement na bazi vitamina, C. Preporučuje se za održavanje opšteg stanja organizma kod prehlade, infekcija, pojačane fizičke i mentalne aktivnosti. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema, održavanju normalnog energetskog metabolizma, sprečavanju umora i iscrpljenosti, normalnim psihološkim i nervnim funkcijama, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom formiranju kolagena potrebnog za normalnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zuba. Vitamin C je u lipozomalnom obliku i sadrži samo natrijum askorbat. Lecitin je iz suncokreta. Bez zaslađivača i aroma.
gluten free, soy free, GMO free.

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 2 Kategorija:

Opis

Šta je vitamin C?

Vitamin C neophodan je za celokupno zdravlje organizma o kao najjači antioksidans među vitaminima izuzetno je važan za imunitet. Naše telo ne proizvodi vitamin C i neophodno je ubrizgati kroz hranu ili dijetetske suplemente, a pravi izbor je Lipotropfen liposomal vitamin C.

Ključna stvar prilikom upotrebe jeste to u kom obliku unosite ovaj dragoceni vitamin!

Šta je Lipotropfen liposomal vitamin C i zašto se insistira na liposomalnom obliku vitamina C?

Tokom poslednjih nekoliko godina, liposomski vitamin C predstavlja najbolju formi vitamina C na svetu i postiže najbolje rezultate.
Zašto? Liposomi su takozvani nosači ili nosioci aktivnih supstanci proizvedenih pomoću tehnologije liposomske inkapsulacije. Zbog njihove sličnosti sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina. Liposomi su mikroskopski vezikule u obliku mehurića koji čine membrane od posebnih molekula fosfolipida. Fosfolipidi su, po hemijskoj strukturi, veoma slični membrani koja okružuje svaku ćeliju u našem telu i koja dozvoljava ili sprečava apsorpciju materije.
Veličina liposomalnih čestica igra važnu ulogu u njegovoj sposobnosti da zadrži najveću moguću količinu Vitamina C. Ispravna veličina trebala bi biti između 100 i 400 nanometara.
Najbolji nosač za liposomalni Vitamin C je fosfatidilkoline (PC) – koji pomaže da se liposomi drže zajedno. Idealni raspon bi trebao biti između 250-500 mg po dozi liposomalnog Vitamina C. Ovo bi trebalo biti dobijeno iz ne-GMO suncokretovog ili soja lecitina.
Liposomski vitamin C poboljšava stopu apsorpcije i ne izaziva probavne probleme

Vrsta vitamina C?

Poznato je da postoje tri oblika Vitamina C: Natrijum askorbat, Kalcijum askorbat i Kalijum askorbat. Askorbinska kiselina (farmaceutska) ona koju najčešće kupujemo u apoteci nije zapravo Vitamin C što je samo komponenta čitavog molekula vitamina C. Za Kalcijum askorbat se smatra da može uzrokovati formiranje kalcifikata u organizmu, Kalijum askorbat se pominje samo teoretski kao pripadnik grupe, tako da se ovde razmatra delovanje liposomalnog Natrijevog askorbata, trenutno najboljeg oblika Vitamina C na svetu.

Natrijum askorbat

Natrijum askorbat je vitamin C u obliku soli i jedini oblik sintetičkog vitamina C koji organizam može apsorbovati u znatno većoj meri. Ako uzmemo običan vitamin C, apsorbovaćemo samo 16-30%, a u obliku liposomalnog natrijum askorbata čak preko 95%. Natrijum-askorbat jača imunitet i učestvuje u mnogobrojnim životno važnim metaboličkim procesima. Ne postoji opasnost od predoziranja ovim vitaminom.

Kako deluje liposonalni vitamin C ?

Vitamin C u obliku natrijum askorbata je zaštićen liposomalnom membranom i prolazi kroz probavni trakt, odlazi direkno u krvotok gde ga ćelijska membrana propušta da uđe u ćeliju jer je liposom po hemijskoj strukturi sličan ćelijskoj membrani. Liposomalni vitamin C ne izaziva probavne tegobe niti u vrlo visokim dozama.

Sačuvajte se od bolesti uz liposomalni vitamin C (natrijum askrobat)

Smatra se da nakon redovnog uzimanja vitamina C, u obliku natrijum askorbata, u roku od godina dana dolazi do potpune revitalizacije celog organizma. Istraživanje pokazuje da vitamin C utiče na nivo holesterola u organizmu jer je neophodan za njegov metabolizam, odnosno degradaciju. Vitamin C štiti vaskularni sistem doprinoseći jačanju krvnih sudova, sprečava depozit lipida na svojim zidovima, smanjuje nivo LDL, povećava HDL i sprečava aterosklerozu. Terapija vitaminom C je uspešna u lečenju raznih infekcija i infektivnih bolest. Poboljšava i funkciju pluća i ukupnu oksidaciju. Posebno se preporučuje pušačima jer jedna popušena cigareta potroši 60 mg vitamina C. Vitamin C pospešuje apsorpciju organskog gvožđa te olakšava apsorpciju oblika gvožđa koji se inače ne bi mogli apsorbirati. Zbog toga vitamin C može biti koristan u terapiji onih oblika anemije koji nastaju zbog nedostatka gvožđa. Uzimanje vitamina C smanjuje nuspojave lečenja čireva u želucu uzrokovanih bakterijom H. Pylori. Nakon što se bakterije unište, vitamin C smanjuje mogućnost pojave prekanceroznih promena na tkivu želuca. Neka istraživanja povezuju povećane količine vitamina C u krvi sa smanjenjem rizika od bilo koje vrste raka, posebno raka debelog creva, želuca, dojke, mokraćnog mehura, gušterače, endometrija i jednjaka. Brojna istraživanja govore o pozitivnom djelovanju velikih doza vitamina C u lečenju bolesnika s rakom.

Dejstvo liposomalnog vitamina C:

  • Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda
  • Bitan je za normalnu funkciju kože, zuba, desni i kostiju.
  • Smanjuje rizik od srčanih oboljenja i raka
  • Poboljšava stabilnost šećera u krvi
  • Pomaže bržem zarastanju rana (hiruških i nehiruških), rana od ležanja (dekubitus).
  • Pomaže kod preloma
  • Pomaže kod opekotina i svih oštećenja tkiva.
  • Štiti ćelije od oksidativnih oštećenja.
  • Doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamina E.
  • Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti.
  • Omogućava resorpciju gvožđa u digestivnom traktu.
  • Doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji
  • Doprinosi normalnom energetskom metabolizmu
  • Doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema
  • Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda
  • Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
  • Pomaže kod dijabetesa i povišenog holesterola, štiti od glaukoma i urinarnih infekcija

Način upotrebe

Odrasli i deca starija od 12 godina: Jednom dnevno popiti jednu kafenu kašičicu oralnog rastvora(5 ml)

Dodatne Informacije

Bočica sadrži 250 ml liposomalnog vitamina C
5ml/1000mg (NAtrijum askorbat)
Suncokretov lecitin
Ambalaža: Staklena bočica
Čuvati u originalnom pakovanju na hladnom i suvom mestu, van domašaja dece
Ne prekoračivati preporučeni dnevni unos
Rok upotrebe: pogledati na pakovanju
Dodatak ishrani se ne može koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu

gluten free, soy free, GMO free


Proizvođač

PlantaCorp GmbH. Banksstr. 4-6, 20097 Hamburg, Germany


Uvoznik i distributer

Nove tehnologije d.o.o. Beograd, ul. Pana Đukića br. 5, 11060 Beograd, Republika Srbija

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Rešenje broj: 20200/2022                                                     

Od: 14.01.2022. god.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.