Na stanju

Lipotropfen liposomal cink i selen

2.880,00 RSD

Lipotropfen liposomal cink i selen su esencijalni minerali koji su jako bitni za funkcionisanje našeg organizma. U jednoj dozi Lipotropfen sadrži: 30mg cinka, 200μg selena i 180mg vitamina C. Proizvod je bez zaslađivača i aroma.

Dejstvo proizvoda:
Jača imunološki sistem, sinteza proteina, podstiče mentalni i fizički rast i razvoj, ubrzava zarastanje rana, regeneraciju tkiva, pomaže kod opekotina i posle hirurških intervencija, tokom trudnoće i u detinjstvu,  kao antikosidans bitan je za zdravlje oka, jača kosu i nokte, umanjuje rizik od nastanka karcinoma i bolesti srca, štiti zdrav izgled kože i podrška je muškom zdravlju (fertilitet, zaštita prostate, unapređuje pokretljivost spermatozoida). Potreban  je za normalan rast i iskoristljivost joda u radu tiroidne žlezde, te utiče na na normalno funkcionisanje tiroidne žlezde.  neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala i može da ublaži degenerativne procese: usporava proces starenja, smanjuje rizik od nastanka bolesti srca i određenih tumora.

Opis

Lipotropfen liposomal cink i selen

Proizvod je proizveden u Nemačkoj gde su iskorišćene samo najbolje sirovine u kombinaciji sa modernom tehnologijom proizvodnje. Porizvod sadrži cink glukonat(30mg), selen u obliku natrijum selenita (200μg) i vitamin C(180mg). Proizvod ima moć apsorpcije i do 95% zahvaljujući liposomalnoj tehnologiji. Proizvod ne sadrži zaslađivače i aromu.

Šta su cink i selen?

Cink je esencijalni mineral koji je  je jako bitan za funkcionisanje našeg organizma, a kako ga organizam ne sintetiše, potrebno ga je unositi u kroz hranu i putem suplemenata. Cink je nutrijent koji je izuzetno neophodan ljudima da održe svoje zdravlje, i uključen je u brojne aspekte ćelijskog metabolizma. Cink  pomaže imunološkom sistemu da izbegne invaziju bakterija i virusa, jačajući imuni sistem. Učestvuje u sintezi proteina, pa tako podstiče mentalni i fizički rast i razvoj, ubrzava zarastanje rana, regeneraciju tkiva, pomaže kod opekotina i posle hirurških intervencija. Tokom trudnoće i u detinjstvu, cink je potreban za pravilan razvoj tela, neophodan je i za formiranje osećaja ukusa i mirisa. Kao antikosidans bitan je za zdravlje oka. Jača kosu i nokte.

Selen je mineral koji se nalazi u tragovima u organizmu. Selen je snažan antioksidans koji štiti i jača imunitet, umanjuje rizik od nastanka karcinoma i bolesti srca, štiti zdrav izgled kože i podrška je muškom zdravlju (fertilitet, zaštita prostate, unapređuje pokretljivost spermatozoida). Potreban  je za normalan rast i iskoristljivost joda u radu tiroidne žlezde, te utiče na na normalno funkcionisanje tiroidne žlezde. Selen neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala i može da ublaži degenerativne procese: usporava proces starenja, smanjuje rizik od nastanka bolesti srca i određenih tumora.

 

Šta je liposomalna tehnologija?

Tokom poslednjih nekoliko godina, liposomski vitamin i minerali predstavlja najbolju formu vitamina i minerala na svetu i postižu najbolje rezultate i imaju najveću moć apsorpcije.
Zašto? Liposomi su takozvani nosači ili nosioci aktivnih supstanci proizvedenih pomoću tehnologije liposomske inkapsulacije. Zbog njihove sličnosti sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina. Liposomi su mikroskopski vezikule u obliku mehurića koji čine membrane od posebnih molekula fosfolipida. Fosfolipidi su, po hemijskoj strukturi, veoma slični membrani koja okružuje svaku ćeliju u našem telu i koja dozvoljava ili sprečava apsorpciju materije.
Veličina liposomalnih čestica igra važnu ulogu u njegovoj sposobnosti da zadrži najveću moguću količinu. Ispravna veličina trebala bi biti između 100 i 400 nanometara.

 

Način upotrebe

Jednom dnevno popiti jednu odmerenu dozu (5,0 ml) rastvora za oralnu upotrebu.

Dodatne informacije

Bočica sadrži 150 ml rastvora spremnog za upotrebu
Ambalaža: Staklena bočica
Čuvati u originalnom pakovanju na hladnom i suvom mestu, van domašaja dece
Ne prekoračivati preporučeni dnevni unos
Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda.
Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i mlađima od 18 godina.
Rok upotrebe: pogledati na pakovanju
Dodatak ishrani se ne može koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu

Proizvođač

PlantaCorp GmbH. Banksstr. 4-6, 20097 Hamburg, Germany

Uvoznik i distributer

Nove tehnologije d.o.o. Beograd, ul. Pana Đukića br. 5, 11060 Beograd, Republika Srbija

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije

Rešenje broj: 18000/2021 

Od: 20.01.2021.g.