Akcija!
Na stanju

Hunza ulje – Paket 2 komada

4.536,00 RSD

Hunza organics je hladno ceđeno ulje iz organskih gorkih koštica kajsije. 100% prirodno bez dodataka. Uvezeno direktno iz Pakistana, gde i živi najdugovečniji Hunza narod.

Šifra proizvoda: 19 Kategorija:

Opis

*V B 1 7 je skraćenica za vitamin

Ko su Hunza narod?

„Oni kao da su s neke druge planete, ali nisu.’’ Narod Hunza živi na planinama severnog Pakistana u Hunza dolini, ima ih oko 87.000, a posebni su po tome što žive prosečno sto godina, ali mnogi od njih bez problema dožive i preko 100 godina.  Retko su bolesni, ne znaju šta su to tumori, vrlo mladoliko izgledaju, a njihove žene rađaju i u kasnim godinama. Oni su živi dokaz kako prehrana i način života utiču na čoveka.Hunza je narod, jedna od šest etničkih grupa sa najdužim životnim vekom na Zemlji. Tradicionalna Hunza-ishrana, uključuje koštice kajsije, koje sadrže 200 puta veću količinu *V B 1 7 u poređenju sa bilo kojom namirnicom.

Ulje koštice kajsije

Koštice kajsije su veoma slična bademu, koji takođe spada u porodicu ruža. Imaju sličan nutritivni sastav kao i badem. Koštice kajsije su često manje ili više gorkog ukusa usled različitog sadržaja cijanogenog glikozida nazvanog *V B 1 7. Postoje stotine različitih sorti koštica kajsija u svetu, od kojih svaka poseduje određenu količinu *V B 1 7. One koje imaju veoma malu količinu *V B 1 7, imaju ukus sličan današnjem slatkom bademu. One koje sadrže velike količine *V B 1 7, smatraju se neprijatnog ukusa zbog gorčine. Gorčina je indikator sadržaja *V B 1 7. Ta gorka jezgra, veruje se da imaju terapeutski efekat kod različitih vrsta raka. Ova koncepcija se smatra kontroverznom. Smatra se da kajsije potiču iz Kine, gde se koriste vekovima u prehrambene i terapeutske svrhe. Kako navodi Alexander Tessier iz Australije, nedavne naučne studije iz 2005 su pokazale njihovu potencijalnu efikasnost. Naučnici iz Koreje su ustanovili da je tretman ćelija ljudskog raka prostate sa *V B 1 7 prouzrokovao programiranu smrt ćelija in vitro. Zaključili su da “*V B 1 7 može ponuditi vrednu opciju za tretman raka”.

100% prirodano i organsko ulje dobijeno hladnim ceđenjem gorkih koštica kajsije. Proizod je organskog porekla i proizvodi se u Pakistanu.

Pored vitamina  *V B 1 7 proizvod sadrži i vitamine A i E kao i esencijalne masne kiseline Omega 3,6 i 9.

Dejstvo

– Jača i stimuliše imunitet

– Udruženi antioksidativni efekat

– Odstranjuje toksine iz tela

– Deluje antiinflamatorno

– Hidrira kožu neguje i hrani

Način upotrebe

Za spoljašnju upotrebu na koži: malu količinu ulja (4-5 kapi) naneti na čistu i vlažnu kožu, dva-tri puta na dan. Ulje se dobro upija i ne ostavlja uljani trag.

Za unutrašnju upotrebu: konzumirati od 10-12 kapi dva do tri puta dnevno.

Napomena

Trudnicama, dojiljama i deci se ne savetuje konzumacija ulja od koštica kajsija.

Dodatne informacije

U ishrani se koristi, kao preliv salatama ili dodatak jelima jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima A i E. Sličnog je ukusa bademovom ulju.

Proizvođač

Hunza organics, Pakistan

Uvoznik i distributer

Nove Tehnologije doo

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.